Mocht u er een dagje op uit willen gaan, dan heeft de Algarve u veel te bieden. Zo kunt u een dagje naar een ander dorpje of stad toegaan of genieten van de bijzondere en diverse omgeving.

Grot van Benagil

De bekendste grot in de Algarve is de schitterende Benagil grot, ook wel bekend als Algar de Benagil in het Portugees. De grot is meer dan 20 miljoen jaar oud en is de beroemdste en één van de mooiste kalkstenen grotten in de Algarve. Door erosie een enorme natuurlijke holte ontstaan in het kalksteen en in de grot zelf vind je een klein zandstrand. De natuurlijke lichtinval in de grot zorgt vooral bij zonsopgang en zonsondergang voor een bijna buitenaards spektakel. De gemakkelijkste manier om de Benagil grot te bezoeken is met een boottocht.

 

 

Praia da Marinha

Er zijn veel mooie stranden in de Algarve met grillige rotsformaties in en langs het water. Praia da Marinha wordt gezien als de mooiste. Praia da Marinha ligt in de buurt van Lagoa en dicht bij de grot van Benagil. Ook dit strand heeft de typische rotsformaties, grotten en kliffen die je op veel stranden in Portugal vindt. Alleen is dit strand nog even wat mooier dan de overige stranden.

Serra de Monchique

Een alternatief voor de stranden van de Algarve is de Serra de Monchique, een glooiende bergketen die een bijzonder perspectief toevoegt aan het westelijke landschap van de regio. De hellingen van Monchique, staan vol met kastanjebomen en eucalyptusbomen. Een netwerk van natuurpaden slingert door het schaduwrijke boslandschap; één daarvan leidt helemaal naar Fóia, op 900 meter het hoogste punt van de Algarve.

Portimão

Een andere optie is om naar Portimãote gaan wat de op één na grootste stad van de regio is. De stad heeft een bekroond museum en vertelt de geschiedenis van de visserij- en conserven tradities van de stad met behulp van de modernste interactieve effecten. Daarnaast is Portimão ook een internationale aanloophaven voor luxe cruiseschepen op weg naar de Middellandse Zee.