De kust van de Algarve leent zich uitstekend voor het maken van prachtige strandwandelingen en verschillende watersporten. Mocht u iets anders actiefs willen doen, dan zijn er in zowel Albufeira als Carvoeiro overal sportscholen te vinden en is er een gezellige en actieve tennisclub in Carvoeiro met o.a. open tennisochtenden-en middagen en mogelijkheid voor padel. Tot slot bezit de Algarve ook over een ruim aanbod aan prachtige golfbanen.

Strandwandelingen

Zon, zee en strand; dat is waar de Algarve om bekend staat. Maar wist je ook dat je hier het gehele jaar heerlijk kunt wandelen? Deze regio in het zuiden van Portugal heeft eindeloos wandelplezier én zonuren te bieden. Langs de kust van de Algarve loop je langs steile kliffen, brede stranden en verlaten baaien. Dit landschap is ruig, net als de zee. In het westen slaan de hoge golven van de Atlantische Oceaan bruut tegen het land.

 

Golfen

De Algarve werd meermaals door gespecialiseerde tijdschriften en internationale touroperators uitgeroepen tot de beste golfbestemming ter wereld. De regio doet deze onderscheiding eer aan door het niveau voortdurend hoog te houden. De golfbanen liggen verspreid over de hele regio. Aan zee of in het binnenland, vlakke of heuvelachtige golfbanen, het aanbod is zeer gevarieerd. Op elke golfbaan kunt u verschillende birdies en eagles of misschien wel een hole-in-one behalen. Tussen Lagos, Sagres en het gebergte Serra de Monchique bevinden zich circuits met een verschillende moeilijkheidsgraad. De greens en de fairways zijn hier omringd door een prachtig natuurlandschap. In dit gebied vlak bij Portimão ligt de eerste golfbaan van de Algarve, het Penina Hotel & Golf Resort, die meermaals werd uitgeroepen als een van de beste van Europa.

Tennis/Padel

Padel is een van de snelst groeiende sporten van dit moment. Het is een mix van elementen van tennis, badminton en squash. Het is erg verslavend en het is relatief gemakkelijk om een niveau te bereiken waarop je sociale mixen kunt spelen en gewoon plezier kunt hebben. Padel wordt gespeeld op banen met glazen wanden, een derde van de grootte van een tennisbaan, en altijd in dubbelspelformaat, waardoor het erg gezellig is. Het is een van de leuke dingen om te doen in de Algarve tijdens uw verblijf. In Carvoeiro is er een gezellige en actieve tennis- en padelclub met o.a. open tennisochtenden-en middagen en mogelijkheid voor padel.

 

Surfen

Portugal wordt meer en meer erkend als een ideale surf bestemming. De Algarve is met haar enorme kustlijn en stranden met verschillende oriëntaties een surfparadijs. Er zijn verschillende mogelijkheden voor zowel beginners al meer ervaren surfers. Beleef een dag vol plezier in de golven!

Snorkelen

Langs de gehele zuidwest kust zijn er goede snorkelplekken te vinden. Met name de locaties met gedeeltelijk een rotsachtige bodem zijn soortenrijk. Je ziet er verschillende soorten vissen (brasem, greep, harders, makreel, baars etc.), anemonen, zeesterren, kreeften, krabben, murenen, octopussen, zeekatten, zeenaaktslakken en zelfs schildpadden. Het water is over het algemeen heel helder en schoon. Om bij het strand of baai te komen zul je soms een behoorlijke afdaling moeten maken. Soms zijn er trappen aangelegd, maar op de meer afgelegen baaitjes is er vaak niet meer dan een soort natuurlijk paadje tussen de rotsen. Eenmaal op het strand kun je vaak makkelijk het water in lopen. Meestal lukt dit gewoon over het zand om dan vervolgens langs de rotskust je weg te vervolgen. Hieronder een overzicht van de beste snorkelplekken in de Algarve:

Albufeira                                                                Carvoeiro
Praia da Balbina (Nabij Galé)              Praia do Paraíso
Praia da Maré das Porcas                     Praia do Vale Covo
Praia de São Rafael                                 Praia do Carvalho