In de Algarve kunt u heerlijk genieten van verschillen Portugese specialiteiten en drank. Zo is er een diversiteit aan vissoorten, wijnen en ook andere lekkernijen. Uit onze eigen ervaring kunnen wij u de Esporão Reserva branco aanraden. Deze wijn past perfect bij een typisch Portugees visstoofpotje genaamd Cataplana de Marisco. Daarnaast raden wij ook aan om eens een verse Pastel de Nata te proberen, dit is een heerlijk Portugees gebakje wat u zeker een keer geproefd moet hebben.

Esporão Reserva branco

Dit is een bekroonde Portugese witte wijn die in de smaak romig is met veel rijp fruit zoals perzik en mandarijn, ondersteund door de invloed van het eikenhout. De afdronk is heel mooi in balans en lang. Deze wijn leent zich uitstekend bij gegrilde vis en schaaldieren, kalfsvlees, gevogelte of bij rijpe kaas.

Cataplana de Marisco

Wanneer je in de lokale restaurants van de Algarve kijkt, zullen de grote bolpannen je meteen opvallen. In deze pannen, welke men ook Cataplana noemt, bereiden de locals tal van gerechten. Eén van de bekendste gerechten is Cataplana de Marisco waarvan verse zeevruchten het hoofdingrediënt zijn! Het gerecht is een soort stoofpotje gevuld met wijn, tomaten, kruiden en allerlei soorten vis afhankelijk van wat er recent gevangen is.

Pastéis de Nata

De Pastéis de Nata is een van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken. ‘Pastéis’ betekent taartjes en in het enkelvoud gaat het over een ‘Pastel’. ‘Nata’ betekent room, Portugese roomtaartjes dus. Het is een typisch Portugees gebakje dat bij heel veel bakkerijen in Portugal vers gemaakt wordt. Traditiegetrouw worden de Pastéis de Nata warm gegeten.